Ruokahukka ruotuun -infotapahtumaan

Ruokahukka ruotuun -infotapahtumaan

22.05.2018

Könkkölän kesänavaus, Jyväskylä

Maa- ja kotitalousnaiset haastavat kuluttajia vähentämään ruokahävikkiä. Suomalaiset kotitaloudet heittävät pois syömäkelpoista ruokaa yli 20 kiloa vuodessa henkilöä kohden. Kaikki tämä ruoka on tuotettu turhaan.
Tule keskustelemaan ruokahävikin vaikutuksista ja saamaan vinkkejä ruokahävikin vähentämiseksi

RUOKAHUKKA RUOTUUN -infotapahtumaan
Könkkölän kesänavaus ,Vesangantie 37 Jyväskylä, 22.5.2018 klo 12.00-15.00
 

Tapahtumassa saat tietoa
•    ruokahävikin määrästä
•    keinoista sen vähentämiseen
•    ruokavalintojen vaikutuksesta vesistöihin
•    Hukantorjuntapartioon liittymisestä

Tapahtuman järjestää Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaiset.

Ruokahukka ruotuun -infotapahtumat ovat osa Maa- ja kotitalousnaisten Ruokahukka ruotuun – katse vesistöihin hanketta, jolla tarjotaan kuluttajille tietoa mahdollisuuksista vaikuttaa ympäristön, erityisesti vesistöjen tilaan omilla valinnoillaan sekä edistää ravinteiden kierrätystä. Tavoitteena on vähentää ruokahävikkiä ja aktivoida vapaaehtoista vesienhoitotyötä havainnollistamisen ja positiivisen viestinnän avulla. Ympäristöministeriö on rahoittanut hanketta Ravinteiden kierrätyksen edistämistä ja Saaristomeren tilan parantamista koskevasta ohjelmasta. Hanke toteuttaa hallituksen Kiertotalouden läpimurto ja puhtaat ratkaisut käyttöön -kärkihanketta.