Keski-Suomen maistuvin yritys 2017 on valittu

Keski-Suomen maistuvin yritys 2017 on valittu


Jukolan Juusto Oy ja Karoliinan Kestikievari Leivonmäeltä Joutsasta valittiin Keski-Suomen maakunnan maistuvimmiksi yrityksiksi. Kunniamaininnan sai Komppa-Seppälän tila erityisesti Järki-Särki tuoteellaan.
Aitoa Cheddar juustoa valmistava Jukolan Juusto ja Karoliinan Kestikievari toimivat samassa liikerakennuksessa 4-tien välittömässä läheisyydessä.  Yritykset ovat yhdessä rakentaneet hienot paikallisuutta esille tuovat toimintapuitteet.

Jukolan Juuston Aito Cheddar syntyy oman tilan ainutlaatuisesta ja tuoreesta aamulypsyn maidosta. Cheddar valmistetaan ainoan oikean perinteisen valmistustavan mukaisesti. Maito tulee Jukolan Maitotilalta, joka sijaitsee vain viiden minuutin päässä juustolalta.
Karoliinan Kestikievarin maalaishenkinen sisustus ja tunnelma sekä herkullinen lähiruokatarjonta upeine leivonnaisineen ei jätä ketään nälkäiseksi.

Maistuva maaseutu -yrityksen valitsemiseksi pyydettiin kesäkuusta alkaen yleisöltä ehdotuksia kylien ja kuntien maistuvimmista ruokayrityksistä, tuottajista, jalostajista, ruokapalveluyrityksistä ja muista ruokaelämyksiä tarjoavista toimijoista. Tehdyistä ehdotuksista asiantuntijaraati on valinnut vuoden 2017 palkittavan yrityksen. Kisaan ehdotettiin seuraavia toimijoita palkittujen lisäksi: Ravintola Patapirtti & Uusi-Yijälän Tila, T-Barbeque Teemu Peltonen, Maatilamatkailu Kumpunen, Krissen Krisee ja Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaiset/ruispuuro.

Asiantuntijaraatiin kuuluivat:
MTK Keski-Suomi ry: Järjestöagrologi Amanda Vesiaho
Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Keski-Suomi ry.: Elintarvike- ja yritysasiantuntija  Mirja Pummila
JAMK: Projektipäällikkö Leena Pölkki
Keski-Suomen Keittiömestarit ry:  Puheenjohta Anne Rantanen
Keski-Suomen Ely-keskus: Maaseutuyksikön päällikkö Ulla Mehto-Hämäläinen
Keski-Suomen Yrittäjät ry: Toimitusjohtaja Sanna-Mari Hynninen

Valinnassa painotettiin seuraavia tekijöitä:
• Tuotteiden ja palvelujen maistuvuus, elämyksellisyys sekä innovatiivisuus
• Yrityksen halu kehittyä ja uudistua
• Yrityksen kyky verkostoitua ja tehdä yhteistyötä
•Yrityksen toiminnan vaikutukset maaseudun ja ympäröivän yhteisön elinvoimaisuudelle ja näkyvyydelle

Palkinnon saava yritys julkistetiin 8.9.2017 Keski-Suomen Maaseutugaalassa 2017.

Lisätietoja:

Markku Liias, Jukolan Juusto Oy, markku.liias@jukolanjuusto.fi p. 040 570 0522

Pirjo Soilu, Karoliinan Kestikievari, karoliinan@karoliinan.fi p. 040 562 5146

Eeva-Liisa Kivimäki, toiminnanjohtaja Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaiset,
eeva-liisa.kivimaki@maajakotitalousnaiset.fi, p. 040 576 8740

Anja Kettunen, toiminnanjohtaja MTK Keski-Suomi ry, anja.kettunen@mtk.fi, p. 040 840 5054
 

Jaa

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa
    Maksa verkossa, suorita sähköisesti ja hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.