Runsaasti uutuuksia ProAgrian osastoilla Farmarissa

08.06.2017

ProAgria tuo Farmariin useita palveluuutuuksia, joihin kannattaa tulla tutustumaan. Poikkea osastoillemme Areenaan ja kotieläinkentälle sekä pop-up-pisteisiimme lammas- ja sikakentällä, salaoja- ja luomuosastolla.  

KPI-Avain valiolaisille maitotiloille on Valio Oy:n, ProAgrian, Faban ja Mtech Oy:n yhdessä kehittämä menestymisen konsepti. Se tarkoittaa konkreettista ja havainnollista mittaristoa, ohjausnäkymää, joka näyttää ajantasaisesti, miten maitotilasi tulokset kehittyvät ja saavutatko asettamasi tavoitteet. Palvelun mobiilinäkymään voi valita kuusi tärkeintä seurattavaa mittaria. Lue lisää tästä.

Palvelu on ensiesittelyssä Farmarissa ja avautuu valiolaisille maitotiloille syyskuussa. Tule osastollemme katsomaan, miltä tilasi mittaristo näyttää.

Kannattaako yhtiöittää?

Yhtiöittämiseen liittyviin kysymyksiin saat vastauksia alan parhailta asiantuntijoilta osastoillamme. Yhtiöittäminen kannattaa harkita osana koko tilan kehittämistä. - Tee ensin sukupolvenvaihdos ja yhtiöitä vasta sen jälkeen, kiteyttää yhtiöittämisen erityisasiantuntija Olavi Kuja-Lipasti ProAgria Etelä-Pohjanmaalta. Katso Olavin pitämä yhtiöittämiswebinaari Kiinnostaako yhtiöitäminen tästä? Tutustu ennakkoon myös Yhtiöwikiin osoitteessa www.yhtiowiki.fi.

Lean-johtamisen uutuuksia ovat muun muassa taulupalaverit: miten niillä saa tuloksia ja sitoutuneen henkilöstön. Luvassa on malleja, esimerkkejä ja kokemuksia. Lisäksi saat apua pohdintoihin, kannattaako palkata työntekijä ja milloin. Johtamisessa tuodaan uutuutena myös oman johtamistyylin arviointiin liittyviä asioita ja työvälineitä. Lean-johtaminen on esillä erityisesti kotieläinkentän osastollamme.

Digipalvelujen esiinmarssi

ProAgria tuo viljelijöille Farmarissa monia uusia ja hyödyllisiä digipalveluja. Ensiesittelyssä ovat KPI-Avain, Peltopisteet-mobiilisovellus kasvusto- ja peltohavaintoihin, ProAgrian yrittäjäjäsenille suunnattu oma mobiiliaplikaatio ProAgria Mobiili sekä ensimmäisiä näkymiä tilakokonaisuuden johtamisen kokoavaan mullistavaan sähköiseen työpöytään BISNES+:aan. Lisäksi voi tutustua Drone-kopteri ja sateliitti-kuvauksen hyötyihin kasvintuotannossa ja 3D-mallinnukseen ojituksessa.

ProAgrian Peltopisteet-mobiilisovellus on kehitetty helpottamaan arkea. Uusimpana ominaisuutena sovelluksessa on puheentunnistus, jonka avulla ensimmäisessä vaiheessa asiantuntija saa kirjattua helposti havainnot ja toimenpidesuositukset esimerkiksi kasvustokäynnillä kirjalliseksi raportiksi. Peltopisteet on parhaillaan kokeiltavana viljelijöillä. Peltopiste-palveluun kuuluu myös maanäytteiden paikkatiedon tallennus ja sen lähetys laboratorioon. Palvelu yhdistää aivan uudella tavalla peltolohkorekisterin, paikkatiedon ja puheentunnistuksen. Palvelussa yhdistyy ProAgrian ja etelä-pohjalaisen start up -yrityksen 11 latoa innovatiivisuus.

ProAgrian yrittäjäjäsenet saavat käyttöönsä mobiiliapplikaation ProAgria Mobiili, joka kokoaa kiinnostuksen mukaan ajankohtaista tietoa, jäsenkortin ja -etuja sekä yhteyksiä digipalveluihin.

Ensimmäisiä näkymiä on luvassa myös syksyllä tulossa olevasta maatilan tiedot, tulokset, hälytykset, muistamiset ja materiaalit kokoavasta viljelijän sähköisestä työpöydästä, BISNES+:sta. Palvelu tulee ensimmäiseksi maitotiloille.  Se on erityisesti tilan johtamisen apuväline, josta tulokset ovat helposti katsottavissa ja tärkeimmät palvelut saavutettavissa kertakirjautumalla. Se sisältää myös keskeiset tuotannon tunnusluvut. Palvelu mahdollistaa joustavan yhteydenpidon omiin asiantuntijoihin. Lisäksi siinä on mahdollisuus esimerkiksi pienryhmille muodostaa vuorovaikutusta keskenään ja jakaa tietoa. Olennaista helpotusta työpöytä tuo tilan dokumenttien, suunnitelmien ja asiakirjojen hallintaan. BISNES+ on ProAgrian, Faba osk:n ja Mtech Oy:n yhdessä kehittämä palvelu. Tule katsomaan ja antamaan kommenttisi tulevasta palvelusta, poikkea osastollemme.

Suurin ikinä Syödään yhdessä

Farmarissa juhlistetaan 100-vuotiasta Suomea ja 220-vuotiasta ProAgriaa syömällä yhdessä komiasti ja isosti. Suurin ikinä Syödään yhdessä -tapahtumaan voit osallistua kaikissa Farmarin ruokapisteissä. Aloita rohkeasti keskustelu vieruskaverisi kanssa ja nappaa kuva pöytäseurueestasi, kahvikavereista tai kavereistasi jäätelöpaussilta ja tägää se hästägillä #syödäänyhdessä. Kerätään yhdessä iso määrä Syödään yhdessä -kokemuksia ja laitetaan ne näkyviin. Mukana Suurin ikinä Syödään yhdessä tapahtumassa ovat ProAgria, Fazer Food Services ja Syödään yhdessä -hankkeen kumppaneita. Lue lisää tästä.

Lisätietoa:

Juha-Matti Toppari, ProAgria Etelä-Pohjanmaa, juha-matti.toppari@proagria.fi, 043 825 2806

Suvi Anttila, ProAgria Keskusten Liitto, suvi.anttila@proagria.fi, 040 560 8551

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.