ProAgria Keski-Suomi auttaa maaseutuyrittäjiä korona-tukien hakemisessa

18.05.2020

Maanantaista 18.5.2020 lähtien esim. erikoistuneet maatilat (alkutuotanto) ja maatilakytkentäiset yritykset voivat hakea väliaikaista tukea koronaviruspandemiasta johtuviin talousvaikeuksiin. ProAgria Keski-Suomen asiantuntijat selvittävät kanssasi hakuperusteita ja auttavat sinua hakemaan tukea.

Sekä maatiloille että maatilakytkentäisille yrityksille suunnattu tuki on suuruudeltaan 5 000 - 10 000 €. Tuki kohdennetaan sellaisille yrityksille, joille on tullut tulonmenetyksiä koronapandemian vuoksi. Tällaisia voisivat olla esimerkiksi ravintoloille lihaa myyvä tila tai ohjelma-/ruokapalveluja tarjoava yritys. Maatilakytkentäisellä yritystoiminnalla ei ole toimialarajoitusta metsä- ja kalataloutta lukuun ottamatta.

Maatilakytkentäisellä yrityksellä tarkoitetaan yritystoimintaa, jossa maatilan yhteydessä, saman Y-tunnuksen alla harjoitetaan muuta yritystoimintaa. Tukea voi saada myös maataloustuotteiden jalostusta ja myyntiä harjoittava alle 10 henkilöä työllistävä mikroyritys.

Tulonmenetykset osoitetaan esim. kirjanpidon kautta. Kustannuksissa voi ilmoittaa sekä toteutuneita että tulevia kustannuksia. Kustannukset ovat hyväksyttäviä enintään kuuden kuukauden pituiselta ajanjaksolta, joka on alkanut aikaisintaan 16.3.2020. Tuki on voimassa 31.12.2020 saakka.  Tukea maksetaan 80 % hyväksytyistä kustannuksista.

ProAgria Keski-Suomi on saanut Keski-Suomen liitolta rahoituksen KOTO-hankkeeseen (Keski-Suomen Maaseudun KOronasta TOipuminen).  Hankerahoituksen turvin ProAgria Keski-Suomen asiantuntijat voivat selvittää mahdollisuutesi saada tukea ja auttaa sinua hakemaan tukea.

ProAgria Keski-Suomen asiantuntijat ovat palveluksessasi. Ota yhteyttä!

Hannu Laitinen 0400 321907, hannu.laitinen@proagria.fi

 

Lisätietoa:

Alkutuotannon väliaikainen tuki  https://bit.ly/2TgI9az

Maatilakytkentäisen yritystoiminnan tuki https://bit.ly/36kvqZX

 

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.