MEKA -menestyvä keskisuomalainen nautakarjatila -hanke maatilayrittäjien tukena

20.12.2016

MEKA – Menestyvä keskisuomalainen nautakarjatila -hanke on maakunnan maidon-, naudanlihan- sekä rehukasvien tuottajille suunnattu koulutushanke. Hankkeessa järjestetään niin tuotannonalakohtaisia kuin tuotantosuuntia yhdistäviäkin koulutuksia.

Hankkeen tavoitteena on kehittää keskisuomalaista nautakarjataloutta ja sitä sivuavaa kasvinviljelyä koulutuksen, vertaisoppimisen ja verkostoitumisen keinoin. Pääpaino on yrittäjien ja yritysten toiminnan kehittämisessä, taloudellisen kannattavuuden turvaamisessa ja alkutuotannon jatkumisessa maakunnassa.

Suurin osa hankkeen koulutuksista tapahtuu pienryhmissä, joita muodostetaan ja käynnistetään koko hankekauden ajan. Lisäksi järjestetään erilaisia tapahtumia ja koulutuspäiviä, joista seuraavana vuorossa on Talvitapahtuma Laajavuoressa 12. – 13.1.2017. Kaksipäiväinen tapahtuma tarjoaa eväitä niin henkisen kuin fyysisenkin hyvinvoinnin edistämiseen, parisuhteen hoitoon sekä eläinten käsittelyyn, unohtamatta yrittäjätarinoita sekä yhteistyötahojen puheenvuoroja (https://keski-suomi.proagria.fi/tapahtumat/talvitapahtuma-maatalousyrittajille-7629).Tammikuussa järjestetään myös matka Sarka-messuille Seinäjoelle. Kevään mittaan luvassa on myös ”navettarasteja” ja tilatutustumisia.

Hanketta toteuttaa Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti yhdessä ProAgria Keski-Suomen kanssa. Biotalousinstituutissa hankkeen projektipäällikkönä toimii Susanna Lahnamäki ja projektiasiantuntijana Hanna Kaihlajärvi. ProAgria Keski-Suomessa projektiasiantuntijana ja yhteyshenkilönä toimii Tanja-Reetta Kinnunen. Hänen lisäkseen ProAgria Keski-Suomen asiantuntijoista hankkeessa toimivat mm. Irene Mäkinen, Hannu Laitinen, Matti Viinikainen sekä Juhani Peltola.

Hanketta rahoitetaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta vuosille 2014 - 2020. Yhteistyössä ovat mukana Osk. Maitosuomi, A-Tuottajat Oy, Osk. Pohjolan maito, Osk. ItäMaito, Osk. TuottajainMaito, Maitomaa, Snellman Lihajalostus Oy ja HKSkan Oy.

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.