Keski-Suomen vuoden 2017 marjateko Rantamoijasen tilalle

10.04.2018
Antti Rantamoijanen (oik.) vastaanotti Keski-Suomen Vuoden 2017 marjateko -huomionosoituksen. Sen luovutti Hedelmän- ja marjanviljelijäin Liiton Keski-Suomen piirin puheenjohtaja Sampo Keskinen. Kuva: Marjo Marttinen.

Keski-Suomen vuoden 2017 marjateko Rantamoijasen tilalle

Hedelmän- ja marjanviljelijäin Liiton Keski-Suomen piiri julkisti viime viikolla Keski-Suomen vuoden 2017 marjateko -tunnustuksen. Tällä kertaa tunnustuspalkinnon sai Maatalousyhtymä Rantamoijanen Antti ja Pekka.

Tunnustus myönnettiin rohkeudesta lähteä nuorina yrittäjinä jatkamaan tilan jo perinteistä, ammattimaista marjantuotantoa samalla sitä kehittäen ja siihen investoiden.

Antti ja Pekka Rantamoijanen ovat 13. sukupolvi Rantamoijasen tilalla, jonka historia tiedetään vuoteen 1586 saakka. Marjanviljelijöinäkin he edustavat jo kolmatta sukupolvea. Antin ja Pekan isoisä Paavo Haapamäki kasvatti puolisona Eilan kanssa Katajamäen tilalla mansikoita, vadelmia ja mansikan tervetaimia. Seuraava sukupolvi, Varpu ja Lasse Rantamoijanen, kasvatti mansikoita ja vadelmia emolehmien ja maatilamatkailun rinnalla.

Nyt veljekset Antti ja Pekka jatkavat marjantuotantoa ja matkailua. Tuotannossa on mansikkaa, vadelmaa ja pensasmustikkaa. Emolehmät jäivät pois pari vuotta sitten navettapalon myötä. Vuoden 2017 aikana tilalle on noussut uusi tuotantorakennus, joka tulee näillä näkymin käyttöön kuluvan vuoden aikana. Markkinoinnissa on haettu uusia kanavia, vaikka suoramyynti on edelleenkin merkittävää.

Tunnustuspalkinnon vastaanottanut Antti Rantamoijanen näkee marjantuotannossa mahdollisuuksia. – Viljelyssä meitä motivoi lisäarvon tuottaminen kuluttajille hyvälaatuisten ja lähellä tuotettujen marjojen muodossa. Uteliaisuus ja rohkeus testata ovat asioita, jotka tulevat turvaamaan elinvoimaisen kotimaisen maaseudun myös vastaisuudessa. Oman tilan visioissa ovat mukana jatkojalosteet, hän sanoo. Tulevaa kasvukautta kohti mentäessä Antti sanoo muistavansa hiljan edesmenneen Eila Haapamäen ohjeen ”Pidä hyvä huoli talosta ja työntekijöistä.”

Keski-Suomen vuoden marjateko -tunnustuspalkinto jaettiin yhdennentoista kerran. Se voidaan luovuttaa henkilölle tai yhteisölle, joka on edistänyt omalla tilallaan tai yleisesti keskisuomalaista marja- ja hedelmäelinkeinoa.

Lisätietoja

  • Rantamoijasen tilasta ja sen tuotannosta: Antti Rantamoijanen, p. 0400 828638, rantamoijasen.maatila@gmail.com
  • Huomionosoituksesta: Marjo Marttinen, erikoisviljelyasiantuntija, 0400 648 275, marjo.marttinen@proagria.fi

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.
  • Rahat riittämään!
    Helppoutta ja onnistumisia talouden, markkina-, ja tukiriskien hallintaan.