Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaisten edustajakokous

30.10.2019

Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaisten varsinainen edustajakokous pidettiinTaidekeskus Järvilinnassa Laukaassa lauantaina 26.10.2019. Kokouksessa julkistettiin vuoden maa- ja kotitalousnaisen  ja vuoden maisemateon valinta.

Keski-Suomen vuoden maa- ja kotitalousnaiseksi valittiin Pirjo Luotola Saarijärveltä. Pirjo Luotola on toiminut Saarijärven maa- ja kotitalousnaisten puheenjohtajana lähes kaksi vuosikymmentä ja on edelleen Saarijärven maa- ja kotitalousnaisten johtokunnassa ja  yksi aktiivisen yhdistyksen kantavista voimista. Hän toimii myös Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaisten piirikeskuksen puheenjohtajana ja ProAgria Keski-Suomen hallituksessa sekä ProAgrian hallinnossa valtakunnan tasolla.

Pirjo on edistänyt Maa- ja kotitalousnaisten toimintaa ja näkyvyyttä monipuolisesti järjestämällä mm. erilaisia kursseja, talkoita, opintomatkoja ja tapaamisia, joihin hän on innolla itse osallistunut ja myös houkutellut muita maaseudun naisia mukaan. Pirjo on loistava esimerkki maa- ja kotitalousnaisten, yleensä maaseudun naisten ja maaseudun yritystoiminnan käytännön tekijästä ja puolesta puhujasta.

 

Leivonmäen kansallispuiston ystävät ry. voitti Vuoden maisemateko -kilpailun Keski-Suomessa. Kilpailun teemana oli tänä vuonna  ”Suuret suomalaiset vieraslajitalkoot”. Leivonmäen kansallispuiston ystävät on tehnyt pitkäjänteistä ja kunnianhimoista talkootyötä vieraslajien torjunnassa useita vuosia tavoitteenaan lupiinivapaa kansallispuisto!

Keski-Suomen maisemateon valintaraati arvosti ennen kaikkea sitä, että Leivonmäen kansallispuiston ystävien talkootyö komealupiinin kitkennässä on jatkunut säännöllisenä ja järjestelmällisenä jo vuodesta 2014. Usean vuoden työllä lupiini on saatu kansallispuistosta merkittävästi vähenemään.  Lupiinin hävitys turvaa kansallispuiston arvokkaan luonnon monimuotoisuuden säilymistä.Talkoista on tiedotettu aktiivisesti ja tehokkaasti sekä printti- että sosiaalisessa mediassa ja Suomen kansallispuistojen ystäväyhdistyksen kautta toimintamalli voi levitä muihinkin kansallispuistoihin.

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.