Kasvintuotannon kannattavuus ja digipalvelut ProAgrian osastolla KoneAgriassa

05.10.2017
Miten saa parhaimman katteen pelloilta ja miten se kannattaa suunnitella ja tehdä? Kannattaako monipuolistaa viljelykasvivalikoimaa? 
 
ProAgrian osastolta KoneAgriasta saat vastauksia ajankohtaisiin kasvintuotantotilan kysymyksiin. Tarjolla on tuloksia, kokemuksia ja onnistumisia. Pienryhmistä ovat esillä suositut ViljelyKasvu-ryhmät, joissa jaetaan omia kokemuksia, ratkotaan kysymyksiä viljelystä, viljan hinnasta ja luomutuotannon kannattavuudesta. 
 
Energia-asioissa syvennytään viljankuivurin mitoitukseen ja energiamuotoihin sekä energiatehokkuuteen. Mukana on myös Drone-kopteri ja sateliitti-kuvauksen hyödyt kasvintuotannossa. Peltopisteet-mobiilisovellus on parhaillaan kokeiltavana viljelijöillä ja käytössä asiantuntijoillamme. Palvelu yhdistää aivan uudella tavalla peltolohkorekisterin, paikkatiedon ja puheentunnistuksen. Tule tutustumaan sovellukseen osastollemme. 
 

Peltojen kunnostus kannattaa

 
Maan kasvukunto on ajankohtainen aihe kasvintuotannossa. Kokoamme osastollemme vahvaa asiaa peltojen kunnostuksesta, vesitaloudesta ja siitä, mitä ratkaisuja on olemassa ylläpitää ja parantaa hyvätuottoisten peltojen sadontuottokykyä ja korjata heikkotuottoisten lohkojen kasvukuntoa. Tavoitteena on, että saadaan oikeat ja kannattavimmat kunnostustoimenpiteet kullekin peltolohkolle. 
 
Peltojen kunnostus -kirja julkistetaan KoneAgriassa 12.10. Kirjaan on koottu uusin tieto ja ratkaisuja, mitä kannattaa ottaa huomioon peltojen kasvukunnon ylläpidossa ja parantamisessa. Kirjan julkistamisesta järjestetään seminaari, jota voit seurata myös suorana lähetyksenä nettisivuillamme. 
 

KPI-Avain tsemppaa tuloksiin

 
Noin 60 pilottimaitotilaa antoivat erittäin hyvän arvion uudesta KPI-Avaimesta. Käyttäjät arvostivat monipuolista mittaristoa, jonka avulla maitomäärää tulee seurattua tarkemmin ja muutoksiin voi reagoida nopeammin. Lisäksi mittaristo arvioitiin selkeäksi ja helppokäyttöiseksi. 
Tule tutustumaan mittariin osastollemme ja hyödynnä asiantuntijoidemme vinkit, miten pääset parantamaan tuloksia ja kääntämään mittarit vihreälle.
 

Millainen on kasvitilan BISNES+?

 
Maitotilan BISNES+ on esittelyssä KoneAgriassa ja tulee kaikkien maitotilojen käyttöön keväällä 2018. BISNES+ on tilan tuottavuuden ja kannattavuuden parantamiseen kehitetty sähköinen alusta, joka kokoaa kaiken olennaisen yhteen ja helpottaa yrittäjien arkea. 

KoneAgriassa BISNES+ on esittelyssä koko messujen ajan ProAgrian, Faban ja Mtechin yhteisosastolla ja päivittäin infoissa klo 10.30 – 11.30 ja 12.00 -13.00, kokoustila Myrskyssä.  
 
Tule kertomaan kasvintuotantotilan näkökulmasta, mitä sinun BISNES+ -työpöydälläsi pitäisi olla.
 
Olemme KoneAgriassa osastolla B245. 

 

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.